Press "Enter" to skip to content

Lumia Phone Dev Kit

apict2013-10-21_11-39-57-_jpgHet aantal apps wat ik inmiddels in de Windows Phone Store heb staan is sinds deze zomer drastisch toegenomen tot zeven stuks. Waarvan er vier meededen aan een app-challenge van Microsoft waarbij je een Nokia Lumia Phone Dev Kit kon winnen. Alle vier de apps moesten voor midden juni in de Store staan en bovendien ook nog eens in zowel een Windows Phone 7 als Windows Phone 8 versie. En het is me bij deze challenge op tijd gelukt…

Zodoende loop ik nu dus al weer een tijdje met een tweede Nokia Lumia rond: en wel de developer variant van een Lumia 820. Een toestel wat daardoor ook nog eens als eerste de updates zou moeten krijgen (wat iets tegen bleek te vallen en bovendien met het huidige preview programma voor developers overbodig wordt). Inmiddels is al gepimpt met een groene shell welke ik zelf heb samengesteld van de groene ‘rugged’ shell (die kan een stootje hebben) en de Qi laad-coil van een draadloos-laden shell. De 820 draait dagelijks mee met de SIM van mijn werk.

De vier appjes die ik hiervoor heb gemaakt waren: Doom Shooter, InGusto, StarTrek Sounds en Cycling-Horn. InGusto is de enige wat complexere app en die loopt goed want is wederom voor een van de portals van Diego gemaakt. De grootste hit de Doom Shooter: hoe simpel kan succes zijn… De app is op moment van schrijven al ruim 64.000 keer gedownload 🙂

Je vindt al mijn appjes op de Windows Development pagina, compleet met screenshots, linkjes naar de Store en QR codes naar de Store.