Press "Enter" to skip to content

Vermelding op LocalDarkroom.com

apict2014-01-27_11-29-04-_jpgEen van de grootste en beroemdste fabrikanten van zwart-wit materialen, Ilford, is onlangs ook failliet gegaan. Toch loopt de Harman-poot van het bedrijf wat de verschillende papieren fabriceert en verkoopt nog altijd door. Vorig jaar werd ik benaderd door de Nederlandse vertegenwoordiging dat ze een nieuwe portal wilden gaan opzetten waarin doka’s en cursussen op een centrale plaats zoekbaar zouden zijn. Uiteraard heb ik me daar maar eens voor aangemeld.

Op www.localdarkroom.com kun je als dokabezitter jezelf als aanbieder registreren met zowel een privé doka, een publieke doka of je cursussen doka. Uiteraard werd dat in mijn geval het laatste en omvat dat automatisch natuurlijk ook de eerste twee opties. Op moment van schrijven is Marco Maas MultiMedia de enige van slechts twee in heel Nederland die via deze portal korte cursussen aanbiedt, en één van slechts drie beschikbare doka’s beneden de rivieren.

Wil jij ook eens met de oude analoge technieken aan de slag, of ben je een ambachtsman die om een eigen doka verlegen zit: kijk dan even voor meer informatie op deze pagina van mijn site. Cursusdata worden regelmatig geblogd, maar heb je een andere periode als wens, dan kan dat altijd in overleg. In principe zijn alle dinsdag-, woensdag- en donderdag-avonden beschikbaar om in te delen!

Na de zomer van 2014 zit er overigens een uitgebreidere cursus in de planning waarbij het fotograferen zelf ook meer aan bod komt, maar daarover later dit jaar meer! 🙂