Press "Enter" to skip to content

Website redesign en update

Het was weer eens hoog tijd om de website eens een keer goed aan te pakken, want opgeschreven informatie raakt nu eenmaal snel gedateerd in een dynamisch leven 😉 . Los van de informatie op de site, waren ook wel technische componenten aan updates toe en kon de 21e-eeuw bestendigheid ook nog wel een slagje beter. Dus; aan het werk Jansen!

Die meer toekomst-proof update bedoel ik vooral mee dat de website verre van lekker compatible was met mobiele browsers, en daar kom je anno 2017 echt niet meer mee weg. Sterker nog; je gaat dan sinds een paar jaar dus heel slecht scoren in de Google/Bing zoekresultaten en dat kunnen we natuurlijk niet hebben.
Nog zo’n dingetje waar de zoekgiganten ook wel blij van worden is als je site een certificate heeft en over https bereikbaar is. Gelukkig heb ik een van de beste hosters van Nederland, en die hebben dat gratis in hun pakket zitten voor al hun klanten, dus ook dat is gefixt!

Beter werken in een mobiele browser vroeg om een ander thema, en met wat kleine aanpassingen aan de css er bij, ben ik weer helemaal happy met het Cele theme. Aan de achterkant moest er echter nog wel wat meer gebeuren want mijn hele collectie plugins begin aardig mankementen te vertonen, en die zijn toch best essentieel voor de look and feel van mijn site, dus ook hier is flink wat gesleuteld en nu werkt alles weer naar behoren.

Last but not least Google-de ik mezelf een paar maanden terug weer eens (aanradertje om te kijken hoe je site het doet, maar ook om te kijken wat het web allemaal van je weet), en op deze manier kwam ik er achter dat de domeinnaam www.marcomaas.nl inmiddels weer vrij was. Die heb ik dus heel rap geclaimd en aan mijn bestaande .com website laten knopen, dus zodoende ben ik tegenwoordig bereikbaar via zowel het .nl als .com domein.

PS: Oh ja… ik heb trouwens ook nog een engels-talig weblog over IT-nerd dingetjes opgetuigd op: blog.marcomaas.com