Press "Enter" to skip to content

Weer meer mooie doka spullen

Ik ben zo langzamerhand meer over de apparatuur in de doka aan het bloggen dan over cursussen of fotografie klussen. Maar afgelopen februari werd ik dus weer eens benaderd door iemand die wat doka spullen had aan te bieden. Omdat ik zal zoveel heb en echt keuzes moet maken, ben ik daar terughoudend in aan het worden. Maar Dies uit Putten had wel heel mooie spullen aan te bieden van haar wijlen echtgenoot, dus ik ben er toch naartoe gereden op een zonnige winterwoensdag.

Het betrof hier een doka met daarin wederom een Durst M605 Color vergroter, verdomd exact hetzelfde model als waar ik een half jaar terug toch nog een luttel bedrag voor heb neergeteld (en een rit naar Diemen). Alleen al om die reden had ik wel degelijk interesse in deze doka die Dies voor niks van de hand wilde doen; dan heb ik namelijk een uniforme doka met identieke apparaten voor twee cursisten. Het was Dies overigens ook al opgevallen via mijn website dat het om hetzelfde model ging…

Maar er zaten daarnaast meer mooie spulletjes in, waarvan ik overigens de meeste nooit zal gebruiken omdat ze voor het afdrukken van kleur/Cibachrome zijn bedoeld en daar ga ik echt niet meer aan beginnen. Maar daaronder behoorde dus onder andere een Jobo CPA-2 processing unit (drumroller met eau-bain-marie opzet) en Lici Colorstar kleuren analyser.
Uit de categorie “minder opvallend maar zeer welkom” doken er meerder leuke kleinigheden op, zoals twee kleine passe-partout snijders, Durst negatiefhouder glasplaatjes ((!) had ik ernstig tekort aan!) en nog een prachtig APO-Rodagon 50mm 2.8 vergrotingsobjectief hangend onder de Durst.

Inmiddels is alles uitgezocht en heeft het allemaal een plekje gekregen in mijn kleine maar fijne doka aan CarrĂ© 19A te Tilburg. Daarvoor moest natuurlijk wel de nodige ruimte vrij gemaakt worden, dus ik heb de doka maar eens van onder tot boven uitgemest. Daaruit kwamen niet minder dan vijf (meer of minder) bruikbare vergroters tevoorschijn, en bergen aan toebehoren. Genoeg om een complete functionele doka mee te kunnen doorgeven aan Joost Mantel, die daar heel gelukkig mee was (en ook met de overtollige vergroters want “daar kon ie nog wel wat anders mee”).

Aan Dies uit Putten heel veel dank voor de mooie spullen! Het was de moeite waard om voor op en neer te rijden, en ik hoop dat de vino je gesmaakt heeft! đŸ™‚