Press "Enter" to skip to content

Covid-19 Update

De wereld staat op zijn kop en niks is meer zoals was… Verrassend genoeg krijg ik juist nu tijdens deze corona pandemie toch best veel aanvragen voor een doka workshop. Om die vragen vast voor te zijn heb ik maar even deze update uitgetikt.

In het kort: die gaan in 2020 niet meer plaatsvinden.

Tot een paar weken geleden dacht ik nog ergens in september wel weer te beginnen, maar dat is wel erg optimistisch gebleken. Daarbij ging ik er vanuit dat er tegen die tijd nauwelijks meer besmettingen zouden zijn, maar helaas blijkt het tegendeel waar en lijkt de najaars-golf ingezet te zijn.
Ik heb daarom besloten de rest van dit jaar zeker geen doka cursussen meer te geven. Als de situatie voldoende verbeterd is, dan ga ik begin 2021 het weer oppakken, maar dat zal ik tegen die tijd nog een keer goed bekijken.

Om je een idee van de reden te geven: mijn doka meet 1 meter 80 bij 6 meter qua vloeroppervlak, en dan moet je de werkbladen daar nog vanaf halen voor de breedte, dus anderhalve meter gaat volstrekt onhaalbaar zijn. Daarnaast is het hele idee van een donkere kamer dat ie lichtdicht is; en dat betekent helaas dat de doka dus ook helemaal luchtdicht is en dus 0,0 ventilatie mogelijkheden heeft tijdens het werk.
Kortom; lesgeven volgens de RIVM normen is hiermee onmogelijk en dus onverantwoord.

Zodra er een vaccin is, of het aantal besmettingen dermate laag dat de kans nagenoeg nihil is het nog te verspreiden, zal ik weer open gaan. Houd hiervoor deze site in de gaten 🙂

Stay safe en stay healthy!