Press "Enter" to skip to content

Fotochemie als Klein Chemisch Afval

En hoe de nederlands gemeenten (of toch althans Tilburg) hier mee omgaan: ronduit stuitend…

Ik ben dus al drie jaar bezig om de afgewerkte ontwikkelaar uit mijn doka -die ik keurig in jerrycans heb opgevangen en bewaard- bij de gemeente aan te bieden. Eerst bij de milieuwagen waar het werd geweigerd en een paar jaar later (toen ik er weer aandacht) bij de milieustraat van Tilburg: ook geweigerd…

En wel om de volgende reden, die echt gewoon te Kafkaiaans en absurd voor woorden is: mijn jerrycan is te groot! Overigens menen ze op basis daarvan ook nog eens te concluderen dat mijn fotochemie afval bedrijfsmatig is, wat gewoon niet waar is.

Mijn jerrycan van om en nabij de 25 liter schat ik, is te groot omdat (en nou komt ie) ie niet door de opening van zo’n blauw 60 liter vast past zoals hier neven afgebeeld.
Dus mijn verder perfecte jerrycan (met ook keurig er op aangegeven wat er in zit) MOET in een totaal overbodig omhulselvat worden gezet anders kunnen ze het niet aannemen… Dus of ik het dan maar ff lekker thuis ging overgieten in PET-flessen, was dan ook nog de suggestie. Ehrm…wat denk je zelf?

Er zijn in nederland nog heel wat andere analoge fotografen die het schone oude vak van de chemische fotografie beoefenen en ik vraag me af om hun gemeenten het hen net zo moeilijk maken. En als dit in heel nederland schering en inslag is, dan kan ik me goed voorstellen dat de meeste vakbroeders en zusters het maar weer lekker door de plee spoelen voortaan.

Een beter milieu begint hélemáal niet bij jezelf als gemeenten zó weigerachtig zijn met faciliteren… bah 🤬