Press "Enter" to skip to content

Interessante links

Mijn website kon na een aantal jaren online ook nog wel een sectie met interessante links gebruiken, zoals bevriende collega’s die ik dan graag wil vermelden, instanties waar ik voor werk of heb gewerkt en vooral: leveranciers van analoog fotografie spul, want dat is toch qua fotografie wel mijn core-business inmiddels.

Fotografie

Marieke Visuals / Beleef Je Portret
Marieke Plasier is fotografe en ook al heel lang een goede vriendin van me. Ze heeft meerdere sites met meerdere fotografieconcepten.

Kim Pattiruhu
Ik zit goed in de foto-vrienden en Kim Pattiruhu is zo’n andere goede vriendin van me, maar die qua fotografie in een heel andere hoek zit. Veel meer die van de autonome kunst eigenlijk. Enfin, check haar site.

Beeldkoepel.nl
Eerder genoemde Marieke Plasier werkt samen met een van mijn andere beste vrienden -Bart Blewanus- onder naam Beeldkoepel waar ze allerlei fotocursussen en fototrips aanbieden. Helaas inmiddels niet heel actief meer.

Lina Bessonova
Lina Bessonova is een russische die in Florence woont en die ik op Instagram volg. Ze heeft een master fine arts in Florence behaald en ik volg haar omdat ze helemaal into analoge fotografie en de doka is. Werkend met fantastische apparatuur, prachtige prints producerend én tegenwoordig getrouwd met Mr. Adox himself: Mirko Böddecker.

Partners

H19
H19 is een Centrum voor Kunsten in Oosterhout waar vele cursussen in creatieve vakken worden gegeven. Van 2017 tot en 2019 heb ik hier cursussen Adobe Photoshop gegeven.

Ateliers Tilburg
Ateliers Tilburg is een stichting hier in Tilburg die zich ten doel stelt het verwerven en bemiddelen in atelierruimtes voor kunstenaars. Zelf ben ik hier enkele jaren als beheerder werkzaam geweest, en ik huur bij hen mijn mooie donkere kamer ruimte in Carré:

Leveranciers

Ilford Photo
Ilford is natuurlijk verreweg de bekendste en grootste leverancier van analoog fotopapier, en met het teloor gaan van Agfa inmiddels helaas ook bijna de enige (van de grote merken dan). Hun collectie papieren en chemie is nog steeds omvangrijk en bevat erg veel mooi materiaal zoals onder andere het ongeevenaarde Ilford ART 300 fibre based papier op exclusieve Hahnemuhle basis.

Foma Foto
Een merk wat veel mensen waarschijnlijk niet kennen (behalve de fanatieke ‘lomografen’ dan), is het Tsjechische merk Foma. Ruim twintig jaar geleden kwam ik er in Praag mee in aanraking en het is veel waar voor bescheiden prijzen.

Amaloco
Amaloco was een nederlandse onafhankelijke chemie fabrikant welke inmiddels in duitse handen is overgegaan. De hardlopende kernproducten worden nog steeds volgens zelfde recept gemaakt en zijn van hoge kwaliteit tegen scherpe prijs. Voor de enige filmontwikkelaar die ze nog maken (de zeer goede AM74 die ik met de cursussen ook gebruik) kun je hier de technische data vinden overigens.

FotoFilmFabriek
Deze website van FotoFilmFabriek is een retailer die zo’n beetje alles op analoog gebied kan leveren aan particulieren. Van chemie via fotopapier tot alle mogelijke films, waaronder diverse zeer opvallende bijzonderheden zoals 127-spoel film (voor 4×4 camera’s!) en de legendarisch goede Agfapan films onder het merk Rollei, en ook de daarvan afgeleide Adox films. Fotofilfabriek is vooral ook hét nederlandse adres voor al je Adox chemie. Zeker even doorspitten deze site!

RetroCamera.be
En in Belgie vinden we een specialist die echt alles op analoog gebied in huis heeft; van Selenium toner tot ART 300 papier tot XTOL en Rodinal ontwikkelaar. Allemaal handig via de website te bestellen en tegen zeer scherpe prijzen. Levering in Nederland franco vanaf € 75,00.

Macodirect.de
In Duitsland heb ik onlangs nog een etailer gevonden die vooral interessant is vanwege de ‘rarities’ waar behalve de door mij (en anderen) nogal gezochte 127 spoel films voor 4×4 camera’s, zelfs glasplaat ‘film’ te krijgen is! Leveren ook gewoon keurig uit in Nederland en betaling met Paypal is mogelijk.