Press "Enter" to skip to content

Projecten / Expo

Op deze pagina vindt je diverse projecten waar ik zelf mee bezig ben, of waar ik aan mee heb gedaan. Denk aan exposities, groepsprojecten of andere publicaties. De meest recente projecten staan bovenaan.

Expositie ‘Untitled’ bij Ateliers Tilburg in Deprez gebouw

Al een aantal jaren ben ik bezig met een serie foto’s waarin (deels) naakte vrouwen centraal staan in een meestal urbex-achtige omgeving. De serie is nog titelloos en nog altijd een work in progress, maar inmiddels ver genoeg gegroeid om een vijftal van de mooiste foto’s een keer gezamelijk te exposeren: bij Ateliers Tilburg in het Deprez gebouw te Tilburg, te zien van 24 september tot eind november 2015. Hieronder één werk uit de serie:

_MG_1225 [987425]

Expositie ‘Parijs’ bij Café Berlijn in Tilburg

Bij Café Berlijn aan de Korvelseweg in Tilburg is van 30 oktober tot en met 20 december 2013 fotowerk van mij te zien, gemaakt in Parijs. Deze expositie is weer een selectie uit de selectie van 82 foto’s die ik na tien jaar fotograferen in Parijs had verzameld. Berlijn is open: Zondag t/m donderdag van 11:30 tot maximaal 00:00 en op vrijdag en zaterdag van 11:30 tot maximaal 1:00.

WP_20131030_003

Blieken 300

Blieken is een onregelmatig verschijnend onafhankelijk kijkschrift, zoals de redactie die gevormd wordt door Jorg, Okke en Marjolein van Zaagmans & VandenPenseele het noemen. Het is een online fotomagazine dat aan Blieken 300 zijn eerste pilot editie beleefde waar ik als fotograaf mijn bijdrage aan mocht leveren. Onderstaand zie je een spread van een van de foto’s en de rest van het werk van ook alle andere fotografen, kun je natuurlijk bekijken in het hele magazine.

blieken300mm

Incubate Open Source Expo 2012

Tijdens de 2012 editie van urban art festival Incubate heb geëxposeerd op de Open Source Expo in de koepelhal van het voormalige NS terrein in Tilburg. De Open Source expo was een enorme kunst expositie van allerlei disciplines met ruim 300 deelnemers. De inschrijving stond open voor zowel professional als amateur kunstenaars en zette een heel gevarieerde expositie neer. Ik hing er met een foto op 60×90 dipond/perspex uit een serie waaraan ik nog werk. De foto is tussen de 300 anderen wel opgevallen bij Lost-Painters.nl waar de foto in een recensie in een selectie is opgenomen.

doel

Project Baksteen 2011/2012

In de wijk Rosmolen in Tilburg vindt in het seizoen 2011-2012 weer een Project Baksteen plaats. Dit project heeft eerder plaatsgevonden in de wijk Groeseind en brengt jonge lokale kunstenaars bij elkaar in Tilburgse herstructureringswijken waar leegstand van woningen ontstaat. De kunstenaars mogen hun creativiteit botvieren in de huizen in relatie tot of samen met de buurt. Kijk voor meer info even op de website van Project Baksteen.

In de eerste sessie van 2011/2012 ben ik deelnemer geweest in het “Familie Baksteen” huis, waar ik in relatie tot het huis zelf  foto’s heb gemaakt van de ruimtes, welke vervolgens in lijsten van spiegels zijn gemonteerd om als spiegels te figureren compleet met wat attributen voor de setting. De ervaring in de ruimte zelf was heel surrealistisch.

“Spiegelbeelden”

     

     

Found Footage Expo 2010

De term found footage komt uit het engels en heeft vooral bekendheid geworden in de filmindustrie. Met found footage wordt bedoeld dat de film niet bestaat uit eigen geschoten beeldmateriaal maar uit gevonden beeldmateriaal. Op deze manier wordt het beeld in een andere context geplaatst.

Deze eerste Found Footage editie vond plaats in het NS16 tijdens een van de drukste weken in Tilburg; tijdens de Tilburgse Kermis. Deze expo was een gezamelijk project van SOFT en Nieuwe Garde Tilburg.
Ik heb hier aan deelgenomen met een vergroting van de locatie waar ik mijn “found footage” gevonden had, en daar een collage met het gevonden materiaal zelf van gemaakt. Een hele bovenkamer vol met ‘vergeten’  fotomateriaal in een verlaten huisje in Doel (Beveren/Antwerpen) …

“Found Footage”

     

Foto’s Achter Ramen – SOFT – 2008

Van 1 oktober tot 1 november 2008 vond de eerste expositie van SOFT (Stichting Openbare Fotografie Tilburg) plaate met de titel “Foto’s achter ramen“. Een concept dat in het Tilburgse al eerder beproefd was. Deze keer was het oude centrum van Tilburg, rondom de Tuinstraat, het decor van ‘Foto’s achter ramen’. Een groepsexpositie van tien fotografen, waaronder ik, waarbij de foto’s een relatie met het huis, de straat of zijn bewoners moest hebben. Ik kreeg als adres de Karrestraat toegewezen en heb een serie gemaakt wat bijna een animatie is, maar dan van slechts vier beelden, welke het huis als decor hebben: 

“Home sweet home”