Press "Enter" to skip to content

Bio

Mijn naam is Marco Maas (Waalwijk, 24-7-1973) en al actief met fotografie bezig sinds mijn achtste jaar, toen ik een Kodak Instamatic cameraatje kreeg van een tante. In de tienerjaren liep de fotografie hobby snel uit de hand met een echte reflex camera en een eigen doka. Het leek na het HAVO daarom ook niet minder dan logisch om een foto opleiding te gaan doen, en dat is de FotoVakSchool te Apeldoorn geworden. In 1996 geslaagd voor de hoofd vak-opleiding van 4 jaar met het beste puntentotaal.

Ik fotografeer zowel autonoom als in opdracht en begin de laatste jaren het zwaartepunt steeds meer richting autonoom te verschuiven en ook mee te doen aan kunstprojecten en exposities. In mijn autonome werk heb ik vooral de voorkeur voor het vastleggen van schoon vrouwvolk, maar daarnaast ook reportage en portret werk. De laatste jaren overwegend weer steeds meer op film, dus analoog.
Omdat ik mijn vakopleiding heb gevolgd voor de grote digitale revolutie, beschik ik over veel technische bagage op het analoge vlak. Studio fotografie, technische camera, donkere kamer; het heeft allemaal geen geheimen voor mij. De digitale technieken heb ik me in mijn ruim 15 jarig dienstverband bij een gerenomeerde fotozaak autodidact eigen gemaakt, want in de fotozaak zat ik natuurlijk met mijn neus bovenop de laatste ontwikkelingen.

Najaar 2011 heb ik mijn KvK inschrijving van ‘Marco Maas Fotografie’ veranderd naar ‘Marco Maas MultiMedia’ omdat ik naast fotografie en doceren van fotografie en Photoshop me ook bezig ben gaan houden met wat bescheiden design werk en met het ontwikkelen van apps voor Windows smartphones en het bouwen van websites.

Daarnaast was ik ruim vijf jaar hoofdredacteur bij www.myWindows.nl, een dedicated website over Windows (Phones), waar we dagelijks nieuws over dit platform publiceerden als ook reviews over apps en telefoons. Dat is inmiddels helaas ter ziele gegaan, dus probeer ik tegenwoordig mijn ei kwijt te kunnen op mijn eigen blog.

Mijn affiniteit met IT groeit de laatste jaren steeds sterker, en het was dan ook niet meer dan logisch dat ik tegenwoordig werkzaam ben als ICTer bij Fontys Hogescholen. Dat heb ik nog een tijdje aangevuld met mijn doka workshops en het geven van cursussen Photoshop bij H19 te Oosterhout. Inmiddels echter het workshops geven gestaakt.

Werkgevers / Opdrachtgevers

  • De Waalwijker # Waalwijks Nieuwsblad # Rabobank Waalwijk # Schoenenmuseum Waalwijk # GroenLinksaf Waalwijk # Foto Tuerlings # I Love Techno 2004 # Janssen Antieke Schouwen # Feeler # Incubate 2010, 2011 # Mobilyz.com / Pocketinfo # IkSperiment # DIEP / Bakvorm # Cursushuis Midden Brabant # WP7.nl # Stichting Ateliers # PDB Cleaning Solutions # myWindows.nl # De Kwekerij Theaterproducties # H19 Oosterhout

Exposities

  • Foto’s Achter Ramen 2008 # Found Footage # Project Baksteen 2011/2012 # Incubate Open Source Expo 2012 # Expositie Café Berlijn Tilburg 2013 # Ateliers Tilburg (Deprez) 2015

Publicaties

  • Demo / CD hoezen van ‘Dean’ # FocusMedia website # CD hoes – Live in Italy – Cranes # Cranes Fan Forum Diverse streek weekbladen # 3v12 Tilburg # Printed on-demand fotoboek: ‘Paris’ # BLIEKEN 300

Mastodon