Bio

Mijn naam is Marco Maas (Waalwijk, 24-7-1973) en al actief met fotografie bezig sinds mijn achtste jaar, toen ik een Kodak Instamatic cameraatje kreeg van een tante. In de tienerjaren liep de fotografie hobby snel uit de hand met een echte reflex camera en een eigen doka. Het leek na het HAVO daarom ook niet minder dan logisch om een foto opleiding te gaan doen, en dat is de FotoVakSchool te Apeldoorn geworden. In 1996 geslaagd voor de hoofd vak-opleiding van 4 jaar met het beste puntentotaal.

Ik fotografeer zowel autonoom als in opdracht en begin de laatste jaren het zwaartepunt steeds meer richting autonoom te verschuiven en ook mee te doen aan kunstprojecten en exposities. In mijn autonome werk heb ik de voorkeur voor het vastleggen van dingen. Dingen die onherroepelijk ooit verdwijnen, en door mijn foto’s dus als ware tijdsdocumenten herinneringen worden. Ik hou van kleur en zwart-wit, van ruw of bewerkt, gestyleerd en geensceneerd of gewoon uit het leven gegrepen, maar heb toch altijd een herkenbare stijl.
Omdat ik mijn vakopleiding heb gevolgd voor de grote digitale revolutie, beschik ik over veel technische bagage op het analoge vlak. Studio fotografie, technische camera, donkere kamer; het heeft allemaal geen geheimen voor mij. De digitale technieken heb ik me in mijn dagelijks werk eigen gemaakt, en in de fotozaak zat ik natuurlijk met mijn neus bovenop de laatste ontwikkelingen.

Najaar 2011 heb ik mijn KvK inschrijving van ‘Marco Maas Fotografie’ veranderd naar ‘Marco Maas MultiMedia’ omdat ik naast fotografie en doceren van fotografie en Photoshop me ook bezig ben gaan houden met wat bescheiden design werk en met het ontwikkelen van apps voor de Windows Phone smartphones.

Daarnaast ben ik hoofdredacteur bij www.myWindows.nl, een dedicated website over Windows (Phones), waar we dagelijks nieuws over dit platform publiceren en reviews over apps en telefoons. Dat is inmiddels ook een bescheiden inkomensbron en levert me bovendien weer een totaal ander netwerk op.

Werkgevers / Opdrachtgevers

  • De Waalwijker # Waalwijks Nieuwsblad # Rabobank Waalwijk # Schoenenmuseum Waalwijk # GroenLinksaf Waalwijk # Foto Tuerlings # I Love Techno 2004 # Janssen Antieke Schouwen # Feeler # Incubate 2010, 2011 # Mobilyz.com / Pocketinfo # IkSperiment # DIEP / Bakvorm # Cursushuis Midden Brabant # WP7.nl # Stichting Ateliers # PDB Cleaning Solutions # myWindows.nl # De Kwekerij Theaterproducties # H19 Oosterhout

Exposities

  • Foto’s Achter Ramen 2008 # Found Footage # Project Baksteen 2011/2012 # Incubate Open Source Expo 2012 # Expositie Café Berlijn Tilburg 2013 # Ateliers Tilburg (Deprez) 2015

Publicaties

  • Demo / CD hoezen van ‘Dean’ # FocusMedia website # CD hoes – Live in Italy – Cranes # Cranes Fan Forum Diverse streek weekbladen # 3v12 Tilburg # Printed on-demand fotoboek: ‘Paris’ # BLIEKEN 300